Cine-i de vină că plouă?

Dumnezeu ne-a vorbit zilele acestea prin apă. De câţiva ani buni, în România, digurile se rup, râurile îşi ies din fire şi vin nepoftite în casele noastre unde ni se urcă în pat. Apoi pleacă în zori cu casă cu tot. Apoi vin politicienii care promit ca şi Henric al IV-lea o găină în fiecare oală duminica. Pentru că multora atât le-a mai rămas. O cratiţă.

Am putea da vina pe pădurile tăiate. Idealul României e să mai rămână cu un copac. Cel al cunoştinţei binelui şi răului. Şi până îl găsesc pun drujbele pe toţi ceilalţi. În locul umbrei verzi ni se vor distribui umbrele de aceiaşi culoare. În locul oxigenului, măşti de gaze pentru noi şi pentru miile de maidanezi ocrotiţi de forurile internaţionale.

Am putea da vina pe români. Domnul Băsescu se arăta revoltat de faptul că amărăştenii şi-au construit casele pe albia râului şi nu şi le-au semeţit sus pe deal. Dar domnule preşedinte, de 2000 de ani ne ascundem prin borţi, peşteri şi văi. Pe deal sus ne văd tătarii, pecenegii şi cumanii şi e vai de noi. Jos în vale nu ne găseşte decât domnul Boc şi ne ia impozit pe găini, suflet, fumuri şi sărăcie.

Am putea da vina tot pe români. Păcătoşenia lor a ajuns la porţile raiului şi la sfintele urechi ale lui Dumnezeu. Avorturi, babe violate, manele şi guşteri, discoteci şi îmbătări, apoi fuga pioşi la biserică. Şi atunci Dumnezeu, sătul de mioritici, declanşează butonul cu ape, fix peste zona cu mănăstiri multe. Ceva nu se potriveşte aici… Dumnezeu nu-i cum cred românii.

Am putea da vina pe masoni, agenţiile străine, mişcarea sionistă şi stratul de ozon subţire ca pocăinţa multora, dar nici acestea nu stau în picioare fără câteva propte ridicole.

De ce vin ploile? De ce ni-s verile tot mai primăveri şi toamnele tot mai ierni?

Undeva în cer ceasul care învârte limbile universului a început să se agite încălecând legile după care a funcţionat până acum. Lucrurile se precipită, iar Dumnezeu în mod voit se uită în altă parte, lăsându-le o marjă bună de scăpare de sub control. Timpul nu mai are răbdare..

În altă ordine de idei poate că Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile şi cântările. Când a lovit în 2005 uraganul Katrina peste americani, un pastor care avea 300 de membri s-a trezit după dezastru cu 3000 de oameni în biserică. A zis „De 8 ani de când sunt pastor aici am tot cântat că-L vrem doar pe El, şi El ne-a ascultat rugăciunile şi cântările şi ne-a luat totul.”

Advertisements

2 thoughts on “Cine-i de vină că plouă?

  1. nu cred ca Dumnezeu isi intoarce privirile. nu apasa butonul sa se inunde Romnania, poate il opreste ca a promis ca nu mai da pototop. cred ca ne-am invatat sa luam decizii proaste si apoi cand consecintele alegerilor vin peste noi sa zicem ca Dumnezeu e vinovat ca ne merge rau.
    ai dreptate: Dumnezeu nu e cum cred romanii 😉

    cat despre natura : rom 8:15 : Chiar şi creaţia aşteaptă cu nerăbdare revelarea fiilor lui Dumnezeu…

    parerea mea:-“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s