Hristos a înviat! Şi atât ajunge

Cu părul încă uns de uleiul mirositor al Mariei, cu faţa tumefiată de lovituri, cu ochii sticlind a moarte şi iertare, cu buzele crăpate de sete, Hristos e coborât de pe cruce de mâini iubitoare atât de diferite de cele ce L-au urcat pe lemn.

Mormântul e rece, iar Iosif din Arimateea e mulţumit de schimbul făcut. A dat un mormânt pe un loc în cerul cel de pe urmă.

De fapt toţi sunt mulţumiţi. Marele Preot şi celelalte morminte văruite au pus sigiliul, piatra e grea, soldaţii cu bani în buzunar şi vin în creier. Numai Diavolul are frisoane fiind printre primii care ştie că mormântu-i gol, iar în Locuinţa Morţilor se organizează, în urma campaniei de evanghelizare cristice convoaie ce duc strămutaţii în paradis, via Ierusalim.

A înviat Hristos pentru că moartea nu poate avea ultimul cuvânt întrucât ar fi o parodie viaţa mântuită ce sfârşeşte apoi îmbibată în formol. Învierea Lui, garanţia învierii noastre. Învierea Lui dovada faptului că El e Adevărul pentru că nu poţi minţi când eşti singurul om de pe faţa pământului ce şi-a dat rendez-vous după propria moarte. Dacă fără mâncare poţi trăi 40 de zile, fără apă 7 zile, fără aer 8 minute, fără speranţă nu se poate trăi nici o secundă.

Toma, într-o pictură a lui Caravaggio, era adânc împlântat cu degetul murdar în rana din coasta lui Hristos, semn că oamenii când nu mai au Scriptura în inimă gândesc cu degetul arătător. La mulţi ani Toma! Mulţumim pentru că ai fost suficient de îndoit şi tu şi noi pentru a putea bea apoi din vinul certitudinii. Hristos trăieşte, duşmanii, vorba maneliştilor, pleznesc de nervi, iar noi aşteptăm ziua când ceasul blegit de lucru se va opri, iar ceea ce vom trăi se va numi veşnicie.

Iubesc învierea Lui pe ce mă apropii tot mai mult de pasul singuratic prin văile cu umbre.

Advertisements

One thought on “Hristos a înviat! Şi atât ajunge

  1. Hristos a inviat! Nu cred c-ajunge. Mai trebuie sa ma las si eu inviat , trezit la viata in EL de lumina orbitoare a gloriei Lui!
    Hristos a inviat! Nu-i de ajuns daca eu raman in moarte…Dar, slava Lui, e tot ceea ce imi da putere sa traiesc, daca ma las inviat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s