O lume minunată

Un bunic şi-a întrebat cele două nepoate ce vor ele să primească pentru zilele lor de naştere. “Dă-ne o lume” au răspuns ele. Bunicul şi-a dat în curând seama că de fapt ele cereau un glob cu harta Pământului. Aşa că bunicul a fost fericit şi le-a cumpărat un glob mare, care se putea învârti şi a crezut că acesta va fi un adaus atractiv pentru camera fetelor.

Când a despachetat darul, se aştepta ca ele să se bucure mult de frumosul glob pe care l-a ales. Dar şi-a dat seama că bucuria lor nu este atât de mare şi deplină cum se aştepta. “Care e necazul, fetiţelor?” a întrebat el. “Credeam că asta este ceea ce aţi vrut voi”.

“Da, da”, a zis una dintre fete, “dar ştii, noi speram să primim o lume luminată”. Bunicul a înţeles atunci că ele doresc de fapt un glob cu un bec în interior. “Pot aranja asta”, zise el, “Îl duc înapoi şi îl schimb pentru unul iluminat”.

Din păcate magazinul de unde a cumpărat el globul nu avea din cele cu lumină în interior. A primit banii înapoi şi s-a dus să caute o “lume luminată”. Până la sfârşit a găsit ce căuta, a cumpărat globul şi l-a dus nepoatelor sale, care au fost încântate.

Când un prieten l-a întrebat dacă a învăţat ceva din această experienţă, el a spus un lucru înţelept: “Da, am învăţat un lucru. Am învăţat că o lume luminată costă mai mult!”.

Lumina este o metaforă puternică. O lume luminată poate fi cea în care educaţia este preţuită. Dar poate să însemne şi că ceea ce era ascuns în întuneric, poate fi acum văzut. Atitudinile şi comportamentele distructive nu vor rezista niciodată în faţa luminii.

Devenim oameni mai buni şi lumea devine mai bună, cu atât mai mult cu cât ne mişcăm spre lumină. Dar o lume iluminată costă mai mult. Slavă Domnului că sunt oameni care vor să ne ajute să plătim preţul. Dar tu?

Advertisements

One thought on “O lume minunată

  1. Foarte adevarat, trebuie sa ne concentram asupra tintei si sa alegram indiferent de cost. Nimic nu se compara cu sentimentul de a apartine Celui care a creat lumina.

    Elizabeth

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s