Viitor de aur ţara noastră n-are!

Am în faţă un raport al Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice ce a apărut în media în ultimele două zile.

O să fac un rezumat pentru voi, ca să vă umpleţi de groază. Nu ştiu de ce preşedintele Băsescu l-a scos la soare exact acum înaintea campaniei prezidenţiale. Raportul conţine şi recomandări bune, iar unele sunt de-a dreptul de comă. Una dintre ele este ca, năpădiţi fiind de 30000 de prostituate ce practică aşa zisul sex comercial, să se legalizeze prostituţia şi să se dea prezervative gratis, nu numai medicamente compensate. A doua propunere buimacă e cu privire la cei 28000 de toxicomani ai ţării (dintre care 24000 sunt din Bucureşti – nu-i uşor să trăieşti în Bucureşti!), să li se dea voie ca într-un cadru legal să-şi facă injecţia şi să nu mai fugă poliţia după ei, existând riscul să-şi împrumute siringa unul altuia, ca guma de mestecat (Gumela) prin 1975.

În 2007 am avut 562 de mame sub 15 ani şi doar câteva au fost locatarele palatelor cu turnuleţe budiste şi manele aferente.

Tot în 2007 am avut 36000 de divorţuri de unde au rezultat 23000 de copii rămaşi cu ochii plânşi în soare.

Din 1990 până azi numărul pensionarilor s-a dublat, ajungând la 7 milioane şi tot în perioada aceasta numărul salariaţilor a scăzut cu jumătate, adică de la 8 milioane la 4 milioane. Suntem o ţară de pensionari şi de handicapaţi, iar peste 20 de ani, 40% din oameni vor fi peste 65 de ani.

La noi în comună, din 6 sate s-au adunat la şcoală 4 copii în clasa I, deci nici 1 copil pe sat.

Recomandarea raportului este să se mărească vârsta de pensionare la 70 de ani numai că speranţa de viaţă a românilor este cu 9 ani mai mică decât media pe U.E., deci de 71 de ani. După calculul meu, ieşi în pensie la 70 de ani şi mori la 71, dar pensia nu o vezi întrucât cam un an te poartă pe drumuri până îţi bate la poartă poştaşul. Dricarii vor ajunge primii…

Ca să închei într-o notă optimistă, avem 2,5 milioane de emigranţi ce au dus la reducerea natalităţii, creşterea numărului de divorţuri şi creşterea numărului de case construite. Tot din cauza aceasta în 2007, 30000 de copii au abandonat şcoala în ţară şi au plecat în străinătate.

Avem ţara pe care o merităm, pe care am construit-o, pentru care ne-am rugat. Atât a ieşit. Dintre toţi emigranţii plecaţi, singurul de care-mi pare rău e Dumnezeu. Îmi pare rău că s-a dus din ţara asta prin Brazilia împreună cu Duhul Sfânt.

Trebuie să-L readucem înapoi…

Până atunci m-am gândit la o sursă suplimentară pentru bugetul ţării. Să se renunţe la salarizarea preoţilor şi pastorilor de către stat. Să-i plătească bisericile şi dacă n-au, să se închidă biserica aceea că numai biserică nu este. Să nu se mai dea bani pentru construcţii şi renovări de biserici. Dacă nu se pot construi cu sudoarea noastră, să nu ni le facă statul. E imoral să slujeşti ca preot sau pastor într-o biserică construită de stat, cu salariu de la stat.

Concluzia raportului spune că dacă eşti născut în 1967  să nu te mai gândeşti la pensie. Pocăieşte-te şi încrede-te în Domnul pentru ziua de azi şi pentru viitor. Dacă va mai fi mâine…

Vladimir Pustan

Advertisements

2 thoughts on “Viitor de aur ţara noastră n-are!

  1. Cu tot respectul , te rog sa pui ghilimelele de rigoare si numele autorului articolului, daca nu te superi. In rest, numai bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s