Evanghelia tristă după Iuda

Anul 4100. 
Undeva in Egiptul de astazi. Atunci se va numi altfel.
Cineva descopera un manuscris.
Este dus la Muzeul de manuscrise din Evul Mediu (peste 2100 de ani, anii de astazi – anii 2000 – vor reprezenta Evul Mediu…).
Este datat cu Carbon 14 si se descopera ca a fost scris prin anul 2003, plus-minus 3 ani.
Asadar, este un manuscris autentic, nu este un fals! 
Pana aici totul este bine. Deci nu este un fals! Manuscrisul se numeste “Codul lui da Vinci”. 
Sau “Numele trandafirului”, care vorbeste despre o abatie medievala unde este ascunsa o carte a lui Aristotel care ar putea demola crestinismul. 
Nu conteaza cum se numeste manuscrisul.
Bine, dar ce aduce nou pentru crestinism? 
Nimic nou, ci doar o erezie oarecare, erezii de care este plina lumea! Cam la fel s-a intamplat si cu aceasta evanghelie a lui Iuda.
Este doar o scriere eretica din secolul 3, apartinand unei secte eretice – gnosticii, care au si disparut intre timp.
Dar ce aduce nou pentru crestinism? 
Nimic nou, ci doar amintirea unei erezii vechi cam de 2000 de ani si stinsa cam tot de atata timp.
Au fost mai multe evanghelii “pierdute” sau apocrife, care nu se regasesc in canonul Noului Testament. Privind lucrurile in profunzime, in zilele noastre gnosticismul se chinuie sa renasca. New Age este promotorul principal al gnosticismului. Termenul vine din greaca: “gnosis” – cunoastere. Ideea principala:
cunoasterea este in tine insuti, trebuie doar sa te “cuplezi” la “banca de date” a Universului si vei gasi, daca ai chef, chiar si numarul castigator saptamana asta la loterie. Este adevarat ca ideea semana cu rugaciunea din crestinism, doar ca ei propun o alta cale, si anume hotia sau saritul peste gardul lui Dumnezeu. Ce nebunie !! Biblia spune clar ca DOAR PRIN CRISTOS se ajunge la Tatal. Pe ei nu-i intereseaza nici Cristos, nici Tatal, ci doar setea lor de a arunca o privire pe “gaura cheii” spre lumea de dincolo. Cu ceva beneficii daca se poate… Evanghelia lui Iuda este foarte importanta pentru acesti oameni.
Care este mesajul evangheliei lui Iuda?
Pasajul cel mai important al aceste evanghelii apocrife este: “Tu vei sacrifica trupul in care salasluieste spiritul Meu.” Deci este ca si cum Domnul ii porunceste lui Iuda sa-L omoare.
In evanghelia dupa Iuda este scris ca Isus i-ar fi spus lui Iuda: “Ii vei depasi pe toti. Vei sacrifica trupul care Il inveleste pe adevaratul Cristos.” Dar de ce este important mesajul evangheliei lui Iuda pentru unii oameni?
Pentru ca spune: Iuda a fost inteles cu Domnul sa-L vanda, pentru ca omenirea sa poata fi salvata prin moartea lui Cristos. Adica Domnul i-ar fi spus lui
Iuda: “Vinde-ma ca sa pot implini planul – sa fiu crucificat”.
Cu alte cuvinte este foarte bine sa fii ticalos si sa-L vinzi pe Domnul, ca Il ajuti sa-si arate harul.
Domnul nu se prea descurca singur si are nevoie de Iuda sa-L ajute. Ce nebunie !!
Deci Iuda – personajul cel mai abject din ultimele 20 de secole – este un personaj pozitiv si de treaba.

Mie nu-mi este antipatic Iuda. Gestul lui de a arunca banii, de a se duce înapoi plin de remuşcări la preoţi mi se pare sublim. Sunt convins că a crezut într-o împărăţie pământească a lui Isus cu romanii fugăriţi de îngeri şi pâine la popor. A fost decepţionat, dar şi singur. Faţă de clonele lui de azi, el mi se pare uman. Nu pentru bani, Iuda L-a vândut pe Isus, ci pentru un vis spulberat. Treizeci de arginţi de atunci sunt 15 dolari azi. Manuscrisul apocrif a costat milioane de dolari.

Iudele de azi Îl vând pe Isus pe nimic şi nici măcar decepţii şi remuşcări nu au. Iuda a ales să fie vânzător pentru că în viaţă totul e o problemă de alegere. Poţi alege să scrii şi „Codul da Vinci”. Nu vi se pare că toate acestea fac parte din acelaşi plan?

In anul 367 Atanasie – episcop de Alexandria – precizeaza care sunt cele 27 de carti ale Noului Testament, carti care alcatuiesc si astazi canonul Noului Testament. Inca un aspect interesant: implicarea canalului National Geographic in toata aceasta istorie. 
De fapt, Discovery, Animal Planet, National Geographic promoveaza ateismul si evolutionismul. New Age. Horea-Roman Patapievici, in Omul recent, surprindea excelent deviza canalului Animal Planet: “Animals are better than humans” – “Animalele sunt mai bune decat oamenii”…
Provocarile vremurilor pe care le traim acum sunt uriase si profund negative. Dar, sa zicem ca evanghelia lui Iuda are dreptate si descoperim cu ajutorul ei ca adevarul este altul. Si ca toata Biblia este o minciuna. Ce facem atunci? Dostoievski, prin personajul Parintele Zosima din “Fratii Karamazov”, transmite o idee geniala.
Parintele Zosima este intrebat: “Daca ati descoperi ca nu Cristos, ci altcineva este adevarul, ce ati face?”
Acesta raspunde “As ramane cu Cristos”…
Asa sa ne ajute Dumnezeu sa facem si noi. 

Pe de alta parte, Biblia ESTE ADEVARATA IN TOTALITATE ABSOLUTA. Biblia este scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi – “humans”, sau oamenii.
Sunt convins ca Dumnezeu personal a avut grija ce carti sa fie cuprinse si care sa nu fie cuprinse in Biblie – scrisoarea Lui personala catre mine si catre tine.

Si in final, ultima idee – cea mai importanta. 
Crestinismul, spre deosebire de oricare alta religie, NU SE BAZEAZA PE IDEI FILOZOFICE, TEOLOGICE SAU DE ALTA NATURA.
Crestinismul se bazeaza pe un fapt istoric, de
neclintit: INVIEREA !

Asadar, evanghelia lui Iuda, Codul lui Da Vinci, Numele trandafirului sau ce alte scrieri eretice sau cu tenta eretica vor mai fi existand, nu au nici o sansa.
Ei au ideile. 
Noi avem INVIEREA. 
CRISTOS A INVIAT !
Pe asta ne bazam. 
Si noi vom invia. Pentru Rai. 
Ei nu vor invia. Decat pentru iad…
Dar am avut sanse egale, si noi si ei…

Advertisements

One thought on “Evanghelia tristă după Iuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s