Iubirea in sesiune

M-a întrebat o tânără săptămâna trecută care sunt testele pe care iubirea trebuie să le treacă pentru a şti că e iubire adevărată sau surogat. Care e diferenţa, cine face diferenţa şi cum putem avea certitudini într-o lume plină de incertitudini.

Jertfirea ar fi unul dintre lucrurile indispensabile. O iubire care nu aşteaptă, care vrea totul fără să dea nimic, o iubire egocentrică e semn rău ca şi o cucuvea pe casă.

Apoi vine maleabilitatea. Dragostea acoperă zice Biblia, nu schimbă. Acoperă în dragoste greşelile, scăpările, a şti să laşi de la tine, să treci cu vederea lucruri neesenţiale. Pocăinţa nu-i unul dintre acestea.

Cum te comporţi în despărţire temporară ? Când el trebuie să plece 3 luni în Spania. Minulescu spunea în poezia „Corigent la limba română” că dragostea se măsoară după durata absenţei şi lungimea despărţirii. Ştii să aştepţi ?

Ce valori sanctifică iubirea voastră ? Cele trecătoare sau cele perene ? Dumnezeu e pe primul loc ? Dacă nu este El nu-ţi fă iluzii că nici ti nu eşti. Este El. Un om ce nu pune pe Dumnezeu pe primul loc se pune pe sine nu pe altul.

Dragostea nu stă în vorbe, auzim mereu. Nu vede asta. Are nevoie de cuvinte frumoase, de gesturi tandre (nu pipăieli), are nevoie să surprindă.

Dragostea stă în fapte. În a te lăsa pe tine dând cu bucurie celuilalt.

Aveam la facultate un coleg îndrăgostit lulea de o colega. Frumoşi şi deştepţi. La un examen el a luat nota 7 iar ea nota 8. S=a dus la profesor si a zis: „Prietena mea are numai note de 10 nu-i strica te rog media”. L-a întrebat profu dacă o iubeşte. „Grozav” i-a zis, „I-au de la tine două puncte şi-ţi dau 5, le pun la ea şi-i dau 10”. „Nu este altă cale ?” „Nu”. A murit şi a înviat de câteva ori în noaptea aceea. Dimineaţa cu ochii nedormiţi a zis stins „Accept”. Apoi s-au căsătorit

Advertisements

One thought on “Iubirea in sesiune

  1. Ei,na. Din astea ca ultima asta poveste chiar nu am mai auzit. Frumos, si nu ideal…ba chiar foarte practice ar putea deveni ideile acestea. Multumim pentru “intoarcere”. Ti s-a simtit lipsa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s