Entry for September 28, 2007

„Dacă pui o lingură de vin într-un butoi cu apă de canal, vei obţine apă de canal; dacă pui o lingură de apă de canal într-un butoi cu vin vei obţine apă de canal”

Legea cultelor a intrat de curând în vigoare. S+a discutat articol cu articol care provoacă deja spaime. Unul din lucrurile care dau de gândit este termenul de evanghelizare agresivă care se poate pedepsi cu închisoarea. Adică nu mai ai voie să împarţi pe stradă fluturaşi şi să-i chemi pe oameni la Casa de Cultură unde să le vorbeşti despre păcat şi mântuirea sufletului.

Nu cred că bisericile noastre au de ce se teme. Noi nu facem evanghelizări agresive. Ce numim noi evanghelizare, o săptămână pe an, e ceai intelectual care nu se pedepseşte cu nimic.

Vor intra în puşcărie poate martorii lui Iehova, deşi mă îndoiesc că vor sta acolo, pentru că ei au pile sus. Nu la Dumnezeu…

Evanghelizarea agresivă e să schimbi compoziţia lumii. Din gunoi să iasă sfântul, din nimic să curgă mântuirea, bisericile să fie pline şi localurile cu bară de inox, goale.

Postul, rugăciunea şi mărturisirea cu viaţa şi cu gura pe stradă produc mântuiţi. Dar diavolul nu vrea asta. Vrea să stăm în bisericile noastre (la loc comanda!) să cântăm de pe videoproiector, să mestecăm pe furiş gumă şi să trimitem bileţele că aerul condiţionat e prea tare.

Din când în când să ne botezăm copii (nu seamănă a confirmare?) cu un aer mulţumit şi tâmp pe figură.

N-avem de ce ne teme de evanghelizare agresivă. Suntem pechinezi spirituali, legănaţi în poala lumii, scărpinaţi între urechi şi prea puţinul nostru vin spiritual nu schimbă compoziţia din butoiul cu apă de canal. De atâta oboseală numim chestia asta mărgăritare date porcilor.

Lumea intră agresiv în viaţa mea. Mănânc ce zice ea, mă îmbrac cum zice ea, văd ce vrea ea şi stau cuminte în banca mea.

Eşti ceea ce bei…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s